Ez egy archívum. Így nézett ki az egyik legnagyobb magyar keresők­kel, keresőoptimalizálás­sal foglalkozó weboldal régebben. Az oldal aktuális állapota ide kattintva tekinthető meg.   Adatvédelmi nyilatkozat 

Mi a keresőmarketing?

A keresőmarketing fogalma sok tekintetben összemosódik a Keresőoptimalizálás fogalmával. Ha rajtam múlna, akkor én úgy határoznám meg, hogy míg a Keresőoptimalizálás fizetett hirdetések igénybevétele nélkül igyekszik több látogatót vonzani a Keresőoldalak felől pusztán a Találati rangsorokra koncentrálva, addig a Keresőmarketing a keresőoldalakon, vagy más weboldalakon kulcsszó alapú fizetett megjelenésekkel igyekszik minél több látogatót beszerezni. (Például az AdSense, AdWords páros és az [Overture]? rendszerek segítségével.) Leginkább azonban úgy szokták meghatározni e két fogalom viszonyát, hogy a Keresőoptimalizálás a Keresőmarketing különféle módszereinek egyike. (A keresőmarketing pedig az online marketing egy ága.)

Keresőmarketing kontra optimalizálás

Ha bizonyos Kereső-kifejezések esetén akkora verseny van, hogy csak aránytalanul nagy befektetéssel vagy hosszú átfutási idővel lehetne elérni, hogy az oldal a Top 10 pozíció valamelyikét foglalja el a Találati rangsorokban, akkor logikus lehet a fizetett hirdesekkel való megjelenés ezekben a problémás találati listákban. Továbbá a fizetett eszközök segítségével megjelenhet az oldal olyan Kulcsszavakra is, melyre nem lehetne optimalizálni valamilyen okból az oldalt: például a konkurens termékre, szolgáltatásra vonatkozó kulcsszavak esetén. Puszta pénzkidobás lenne azonban olyan Kereső-kifejezésekre megjeleníteni fizetett hirdetést, melyekre egyébként is előkelő helyen jelennénk meg a Találati rangsorokban (pl. saját márkanév). Az oldal keresőoptimalizálásának és a keresőmarketingjének tehát ideális esetben összhangban kell lennie.

További információ

A Webni! Webni! csak szőrmentén foglalkozik a keresőmarketing, online marketing, stb témáival. A Keresőoptimalizálás szolgáltatók oldalon további, keresőmarketinggel is foglalkozó magyar oldalakat találhatsz. Érdemesnek gondolom még az alábbi oldalakat kiemelve is ajánlani:


 

Google

Egyéb kikötés hiányában a weblap felhasználásának feltételeit a Creative Commons Licensz szabályozza. | impresszum