Ez egy archívum. Így nézett ki az egyik legnagyobb magyar keresők­kel, keresőoptimalizálás­sal foglalkozó weboldal régebben. Az oldal aktuális állapota ide kattintva tekinthető meg.   Adatvédelmi nyilatkozat


Matáv Tudakozó Plusz 197 is a google kereső-t használja!

Ez az oldal eredetileg csak egy rövid kis hír volt az oldal elődjén. Teljesen véletlenül olyan kulcsszavakat tartalmazott, hogy az site leglátogatottabb oldala lett, ugyanis a Google rangsorában közvetlenül a Matáv oldalai előtt, után volt található. Minden különösebb erőlködés és szándék nélkül egyszerűen azért, mert az oldal címe (Title) tartalmazta a megfelelő kulcsszavakat, míg a Matáv oldalai címében nem. Vagy az én oldalam volt jól megírva, vagy az övéké rosszul. Nézőpont kérdése.

Míg a lap a "tudakozó" keresőszóra 26. lett, addig a "matáv tudakozó" keresőszó kombinációra már ötödik, míg a "matáv tudakozó plusz", "tudakozó plusz" kereső-kombinációra első lett, megelőzve a Matáv saját oldalait.

 Mindenesetre, hogy ez a sok látogatóm ne maradjon információ nélkül, kiegészítettem néhány, tudakozókkal kapcsolatos információval az oldalt.
Megtaláltatni

Hívtak már fel telefonon leendő ügyfelek, hogy a tudakozóból kapták meg a telefonszámodat? Engem már sokszor, így tudtam meg, hogy a speciális tudakozóban (197) is használják a [Google]?-t. Ha a találati rangsotban elöl jön ki az oldalad, akkor esélyed van arra, hogy a te telefonszámodat adják meg a speciális tudakozóban. Ehhez az kell, hogy optimalizáld oldalad a Google keresőre. (Kereső-optimalizálás definíciója)
Megtalálni

Keresés az interneten, magyar nyelvű honlapok között

A következő linkre kattintva olvashatsz arról, hogy melyik a Legjobb kereső program.

Szabó Ervin Könyvtár Különleges Tudakozó

Létezik egy másik kíváló telefonos eszköz, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Különleges Tudakozó ( hivatalosan : Közhasznú Információs Szolgálat ) az 1/411-5009, 1/411-5066 telefonszámokon munkanapokon 10 - 20 óráig hívható, illetve személyesen is felkereshető a szolgálat a könyvtár nyitvatartási idejében a földszinten található Böngészdében. Honnan tudják, amit tudnak?
Lexikonok, kézikönyvek, adat-és címtárak, a könyvtár egész dokumentumállománya, valamint külsô és saját fejlesztésű adatbázis felhasználásával tájékoztatnak.

Online Tudakozó - Hagyományos Belföldi és Külföldi Tudakozó

Ez a hagyományos telefonszám / előfizető utáni kutakodás eszköze:
http://tudakozo.matav.hu/ vagy a Belföldi Tudakozó a 198 -as számon, illetve a jóval drágább Külföldi Tudakozó a 199 -es számon érhető el.

Külföldi online tudakozó oldalak

Egy nagyon részletes listát olvashatsz a http://telefonkonyv.lap.hu oldalon.

Matáv Tudakozó Plusz 197

Ez is kíváló eszköz a keresésre, de kicsit drágább, mintha magunk keresnénk valamelyik keresőben: a cikk írásakor a matáv előfizetői vonalról 125 Ft/perc, de mobilhálózatról ennél is több lehet ...Hozz��ok:

Egy bizonyos szám megtudakolása --kaixo, Wed, 03 Nov 2004 14:36:13 -0800 reply
Kedves Tudakozó Plusz!

Én egy olyan problémavál fordulok Önökhöz, hogy túl sokáig tartott egy szám megtudakolása számomra! Egy "Szedd magad" telefonszámát szerettem megtudni, és kb ( nem tudom pontosan, mert a matáv telefonom nem jelzi ki a másodpercet )6-8 percet kellett várnom mire a kezelő visszakapcsolta magát! Ráadásul számot nem tudott megadni! Ez nem bíztos, hogy az Ő hibája, de mivel elég drága a percdíja a tudakozó plussznak, így végképp felháborítónak tartom ezt az egész dolgot! Kérem, szíves intézkedését ezügyben!

Köszönettel: Péter Enikő Tel: 70/360-02-32 1. 06.16.

Az oldal semmilyen kapcsolatban nem áll sem a Matávval, sem annak semmilyen szolgáltatásával. --kaixo, Mon, 08 Nov 2004 13:03:45 -0800 reply
Beküldte: kaixo időpont 2004-06-18

Kérem panaszával, kérdésével forduljon inkább a Matáv-hoz.

matáv tudakozó plusz --kaixo, Mon, 08 Nov 2004 13:05:31 -0800 reply
Beküldte: Anonymous User időpont 2004-09-30

hogy őszinte legyek, én a tudakozó plusznál dolgozom. Képzeld el, hogy ott ülsz egy gép előtt, és mérhetetlen információhalmazból kell kiválasztanod a kellő infót. épp úgy, ahogy te sem találtad meg a neten, amit kerestél, valószínűleg az adott kezelő is gondban volt. Nekiállt keresgélni spéci adatbázisokban, amik ugyanúgy idő alatt töltődnek be, és mivel használod a gépet, tudod, hogy ez néha időt vehet igénybe. más kérdés, hogy rengeteg alkalommal az ügyfelek rosszul megfogalmazott kérdései hozzák nagy gondba a kezelőket, előbb transzformálniuk kell az adott kérdést - sokszor ez nem kis gondot jelent - és csak azután állhat neki keresni.